torstai 11. marraskuuta 2010

Vesi

http://markosihvonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/44165-miksi-valtiovalta-hiljenee-pohjavesivarannoistamme

http://lintukoto.wordpress.com/2010/02/21/vesiselva-juttu/


Ei ole itsestäänselvää että saamme puhdasta ja terveellistä vettä hanoistamme. No se on selvää, että monissa muissa maissa ei tälläistä mahdollisuutta ole ja se on maailman surullisimpia asioita. Siihen nähden meidän vedessämme ei kovin paljon ole vikaa. Vai onko?
Ihminen on sopeutuvainen ja keho muokkautuu olosuhteiden mukaan asiassa kuin asiassa. Ajattelen näin, että vesi- asia on hyvin tärkeä. Se loppuu meiltä pian tai me taistelemme siitä pian, etenkin kun jokin tietty kerma yksinoikeudella omistaa vedentuotannon meilläkin, ellei kissaa nosteta pöydälle salailematta.
Menee ehkä vähän salaliittoteorioiden puolelle (missä on aina perää enemmän tai vähemmän asenteesta ja tiedonhalusta riippuen) mutta kun ihminen kärsiessään tietyntyyppisistä sairauksista tai vaivoista vaihtaa kraanaveden puhtaaseen lähdeveteen esim. vuodeksi, TAI puhdistuttaa kraanaveden juotavaksi, saattaa huomata terveydellisiä muutoksia positiiviseen suuntaan jos osaa kuunnella omaa kehoaan.

http://ekosoppi.palvelut.pohjalainen.fi/2010/10/04/laica-vedenpuhdistuskannu-hanavedesta-entista-puhtaampaa/

Itse kun asuin Briteissä oli päivänselvää että valtaosalla oli vedenpuhdistuskannu pöydällä. Itse join usein pelkkää hanavettä, mutta jos olisin ollut tietoisempi asiasta ja osannut käyttää kannua olisi asia taatusti ollut oisin.

2 kommenttia:

  1. ai on olemassa siis kraanavedenkin puhdistamiseen oma puhdistuslaitteensa... hmm, eikö veden voisi vain keittää ja jäähdyttää ja sitten juoda?

    VastaaPoista
  2. Voi varmasti noinkin puhdistaa vettä, mutta se on kovatöisempää kuin vain täyttää vesikannun mikä valuttaa veden suodattimen lävitse.
    Vesikannun filtterit suodattavat erinäisiä 'myrkkyjä' eli esim. raskasmetalleja pois.

    VastaaPoista