keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Molkosan, vatsan tasapainottaja

Vuosi sitten joulun jälkeen kokeilin epäonnistuneesti paastoa ensimmäisen kerran elämässäni. Olin haaveillut siitä iät ja ajat. Jonain päivänä yritän sitä uudelleen, mutta en vielä koska henkilökohtainen ruokaremonttini on vasta niin alkutekijöissä.
Paastopaketissani minkä ostin ensikertalaisena, oli mukana Molkosan pullo. Se on lojunut pöydälläni muiden rohtojen seassa ja sitä on runsaasti vielä jäljelläkin. Olen koko syksyn ajan viikottain raikastanut sillä vesilasillisiani ja nyt ajattelin esitellä tämän tuotteen teillekin.

A.Vogelin sivuilla Molkosan esittely

Ja tässä toiselta sivulta kopioitu esittely: 

Molkosan hellii vatsaa ja hoikistaa linjat
 
 
Luomumaidon herasta hapatettu ja tiivistetty Molkosan on varsinainen joka kodin yleisrohto, jota 
ilman — sen käytön kerran opittuaan — on vaikea tulla toimeen. Maullaan Molkosan ei välttämättä ainakaan aluksi houkuttele. 
Missä siis piilee Molkosanin salaisuus?

  Vastauksia lienee melkein yhtä monta kuin on vastaajiakin, mutta useimmat sanovat Molkosanin antavan vatsalle hyvän olon.  He eivät voi kuvitellakaan aloittavansa päivää ilman ruokalusikallista Molkosania sekoitettuna lasilliseen vettä. Moni pitää linjansa kurissa Molkosanilla. Päivän aikana saattaa kulua kannullinenkin Molkosan-vettä. Aineenvaihdunta pysyy kunnossa, suoli toimii eikä turhia nesteitä kerry. Ihokin näyttää hehkeältä. 
Oma lukunsa ovat ne, jotka hoitavat pienet mutta kiusalliset iho-ongelmat Molkosanin avulla. Maitohappoisena se desinfioi tehokkaasti sienten tai finnien kiusaaman ihon.  Voimakkaasta hikoilusta kärsivät turvautuvat siihen hajuhaittojen estämiseksi, ja kutiava ihottuma voi rauhoittua, kun ihoa pyyhkäistään Molkosaniin kostutetulla vanulla.
Molkosan on myös mainio apu keittiössä etikan korvaajana.
Mikä Molkosanissa tehoaa? 
Molkosanin tehoaineita ovat luonnollinen, oikealle kääntyvä L+ -maitohappo sekä maidon arvokkaat kivennäisaineet kuten kalsium, kalium ja magnesium. Lisäksi siinä on B1-, B2-, B6 - ja B12 -vitamiineja sekä B-ryhmään kuuluvia nikotiini-, pantoteeni- ja foolihappoja. Molkosanissa on A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia ja C-vitamiinia. Tehoaineista vähäisimpiä eivät ole ne hyväätekevät aineet, joita luonnontilaisten alppiniittyjen yrtit sisältävät ja joita lehmät syövät niityillä laiduntaessaan.
Molkosanissa ei sen sijaan ole maidon rasvaa, ja valkuaistakin siinä on alle prosentin verran. Useimmat laktoosi-intolerantit voivat käyttää Molkosania, sillä lasillisessa juomaa on laktoosia vain noin 0,4 grammaa, joten sen  ei pitäisi aiheuttaa oireita kuin aivan herkimmille. Lisäksi Molkosanin maitohapot edistävät laktaasientsyymin toimintaa, minkä vuoksi oireet saattavat jopa lievittyä. 
Maitohappokäymisessä syntyvä  L+ -maitohappo auttaa ylläpitämään tervettä suolibakteerikantaa. Peräti 80 prosenttia Molkosanin sisältämistä hapoista on  L+ -maitohappoa.
Molkosanissa on myös orotiinihappoa   (n. 1,6%), jota tarvitaan elintärkeiden DNA- ja RNA-komponenttien muodostumisessa solun ytimessä. Orotiinihappo pyrkii muodostamaan  kivennäisaineiden  kanssa yhdisteitä, orotaatteja, jotka huolehtivat orotiinihapon ja kivennäisaineiden lähes täydellisestä pääsystä niille alueille elimistössä, joilla niitä tarvitaan. 
Tehoaineidensa ansiosta Molkosan vaikuttaa monin tavoin edullisesti vatsan toimintaan. Se rauhoittaa ja hoitaa vatsaa, tehostaa ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa. Se auttaa terveen bakteerikannan muodostumista suolessa. Se toimii puskuroivana suojakalvona vatsalaukun sisäpinnalla ja helpottaa siten närästystä ja  vatsan polttelua. Molkosan on lisäksi ravinteikas, mutta vähäkalorinen dieetti- ja terveysjuoma. 
Koska Molkosan on hapanta, hampaiden harjaamista heti sen nauttimisen jälkeen on vältettävä. Juomaa nautittaessa pitkin päivää happamuutta on hyvä neutraloida esimerkiksi ksylitolipurukumilla tai pureskelemalla juustosiivua.
Miten Molkosan syntyi
Jo ammoisista ajoista lähtien Keski-Euroopan vuoristolaiset ovat käyttäneet juustonvalmistuksessa ylijäänyttä heraa terveysjuomana. Se oli entisinä aikoina etenkin ylhäisön suosiossa, joka hoiteli heraparantoloissa  ylenmääräisen syömisen ja juomisen aiheuttamia vaivoja kuten kihtiä, lihavuutta ja ummetusta. 
Sveitsiläiselle Alfred Vogelille perinne oli tuttu. Hän toivoi mahdollisimman monen hyötyvän heran terveysvaikutuksista ja kehitti siitä oman terveysjuomansa, Molkosanin. Luonnollisen maitohappokäymisen avulla hän sai muutoin herkästi pilaantuvan tuoreen heran säilymään, ja kun hän vielä kehitti erikoismenetelmän heran tiivistämiseksi, Molkosanin voittokulku maailmalla saattoi alkaa. ER

Lähde: http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu1099/4.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti